Na een wat aarzelend begin mogen we nu toch echt wel van een mooie zomer spreken. Overdag volop zon en ’s avonds kunnen we lang in de tuin of op het balkon zitten.

Ondertussen werk ik al weer bijna een jaar bij Vryleve. Een jaar dat is omgevlogen en waarin heel veel is gebeurd.

Ook deze zomer zijn we bij Vryleve volop aan het werk. Ons reguliere werk gaat gewoon door. Woningen worden opgezegd en weer verhuurd, vragen worden beantwoord en klachten worden verholpen. En achter de schermen werken we aan onze nieuwbouwplannen.

Zo heeft de gemeenteraad eind juni het wijzigingsbesluit bestemmingsplan Waaijakkers II in Aerdt goedgekeurd. Nu kunnen we aannemers uitnodigen om hun plannen in te dienen voor de bouw van 18 woningen op de twee kavels die wij op Waaijakkers bezitten. Met wat goede wil kunnen eind 2025/begin 2026 de nieuwe woningen worden opgeleverd en verhuurd.

Ook zijn we druk met nieuwbouwplannen op de Hoogeweg in Pannerden. We hebben afgelopen halfjaar diverse onderzoeken gedaan die nodig zijn om de nodige vergunningen aan te vragen. We hebben alle benodigde onderzoeken bij de gemeente ingediend en we zijn nu in afwachting van het vaststellen van het nieuwe omgevingsplan door het college van B&W en de gemeenteraad. Als dat is vastgesteld, kunnen we verder met onze plannen. Daarover zijn we in goed contact met de omwonenden. Zij horen als eerste wat onze volgende stap zal zijn in een traject dat uiteindelijk moet leiden tot 42 nieuwe woningen aan de Hoogeweg.

U heeft waarschijnlijk ook wel over netcongestie gehoord. Dat wil zeggen dat netbeheerder Liander niet overal de elektriciteitsaansluitingen kan leveren die gevraagd worden. We zijn al vroeg in gesprek gegaan met Liander en de verwachting is dat zowel voor de Hoogeweg als voor de Waaijakkers de aansluitingen op tijd gerealiseerd worden.

Ondertussen gaat de bouw van 20 woningen door aannemer Klomps aan De Vaargeul in Tolkamer gestaag voort. Wie daar nu een kijkje neemt ziet dat de woningen aan de buitenkant zo goed als af zijn. We hebben alle woningen al verhuurd en we rekenen erop dat we de nieuwe huurders voor 1 november 2024 de sleutel van hun nieuwe woning kunnen overhandigen. 

Een zomerse groet uit Lobith!

René Lemein,

directeur-bestuurder woonstichting Vryleve